Tuesday, May 29, 2018

Harku järve jooks



Nädalavahetusel sai osaletud Harku järve jooksul, mis johtuvalt hiljutisest kolimisest on nüüd minu kodujooks, sest esimesed kilomeetrid kulgevad sel jooksul kergliiklusteel, mida väisan igapäevaselt. Võistlus on 6,4 km pikk ning kulgeb ümber Harku järve ja kuulub Järvejooksude sarja. 2014. aastal osalesin esimest korda ja minu aeg tol korral oli 00.46.26. Piltidelt on näha, et jooksen pikkades riietes ning ilm on sompus.
See aasta oli 25 kraadi sooja ja päike lõõskas mõnuga, nii et sain koleda spordiriietepäevituse ning jooksu keskel hakkas silme eest virvendama. Peale ühe ametliku veepunkti jagas vett ka üks naisterahvas, kelle majast rada mööda lookles ning see oli nii tervitatud kindlasti kõigi osalejate poolt. Tore kui inimesed viitsivad kaasa elada. Palju raskem oli viimased meetrid rannaribal, sest päevitajad küll ennast morjendada ei lasknud, et kuskil on võistlusrada. Õnneks minul on takistusjooksu kogemus ha! 
Seekord oli aeg 00.42.53. Viimase kilomeetri Tarmo jooksis koos minuga ja see aitas ka vastu pidada. See on päris hämmastav, kuidas su keha on suuteline 6-7 h orienteeruma või 21 km jooksma ühel päeval ja teisel päeval tundub 6, 4 km vaevu läbitav. Mis räägin vahel tundub isegi 2 km maailma kõige suurema pingutusena.
Harku järve jooks ei ole midagi super põnevat, kuid vahel on lihtsalt vaja võistelda, et teaksid kuidas pingele või ebamugavustele vastu pead, mis su võistlustempo on ja pealegi saab argirutiiniradadest välja ning tihtipeale ilusa medali ka kaela. Ikka ergutan kõiki vähemalt mõnel võistlusel osalema see suvi. See on üks hea tunne kui üle finishijoone astud. Mõne päeva pärast kirjutan teile ka kuidas mu mai treeningutega  üldse läinud on – ütleme nii et kõik ei suju alati plaanipäraselt.


 https://www.instagram.com/helkudoingsport/







No comments:

Post a Comment

"Celebrate endings—for they precede new beginnings."

  Olen pikalt olnud võlgu blogipostituse -   nüüd juhtus nii, et tuleb aasta 2021 kokkuvõte. Ju siis pidi nii minema. Mulle väga meeldib k...